2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI  OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU OLUŞTURULDU.

Ekm

R.GÜNEY KILDIRAN ORTAOKULU 2022-2023 ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI İÇİN DUYURU VE GÜNDEM

Ekm

GENEL HEDEF OLAN "BİLİNÇLİ TEKNOLOJİ KULLANIMI " HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANAN VELİ ÇALIŞMASI.

Ekm

Okulumuzda eğitim alan öğrencilerin kodlama ile tanışması için blok tabanlı kodlama programları kullanarak yapabilecekleri temel (başlangıç) programlama, anımasyon gibi çalışmalar yapmaları sağlanacaktır. Bilişim dersi alan tüm öğrencilerimiz etkinliğe katılacaktır. Etkinlik 17-21 Ekim 2022 tarihlerinde Ders içerisinde yapılacaktır.

Ekm

Kodla Büyü platformunun Kod Haftası'na özel olarak hazırladığı, 40 sahneden oluşan uzay temalı bir etkinlik modülü ile tüm bilişim dersi alan öğrencilerimizin katılabileceği etkinlik, öğrencilerimizi kodlamayla tanıştırmak ve bilgilerini pekiştirmek için harika bir fırsat sunuyor. Öğrencilerimiz bu özel modül üzerinden Kod Haftası Katılım Sertifikası da alabilirler Etkinlik modülü Kodlama Haftası boyunca Kodla Büyü platformunda olacak ve öğretmenimizin oluşturduğu kullanıcı adı ve şifrelerle ulaşılabilecek. Kullanıcı adı ve şifresi tanımlanmış tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Ekm

5. sınıf öğrencilerimizle Bilgisayar Teknolojileri ve Yazılım dersinde Code Week etkinlikleri kapsamında kodlamaya giriş yapacağız.

Kodlamayı öğrenmek, çevremizde hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufkumuzu genişletmemize ve yeni fikirlerle yenilikleri keşfetmek için becerilerimizi geliştirip kapasitemizi artırmamıza yardımcı olur.

Ekm

Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik muafitet/sınav başvurusu sonucunu altta yer alan linkten öğrenebilirsiniz.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimin tüm kademelerinde güncel okullaşma oranlarını paylaştı. İçişleri Bakanlığı MERNİS kayıtları ve MEB verileri kullanılarak güncellenen verilere göre okul öncesinde 5 yaşta okullaşma oranı %93,78'e, ilkokulda %99,63'e, ortaokul kademesinde %99,44'e ve ortaöğretimde ise %95,06'ya yükseldi.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuruda bulunmak isteyen öğretmenlerle sınavdan muaf olanların başvuru süreleri gelen talep üzerine 6 Ekim Perşembe günü saat 23.59'a kadar uzatıldı.    Uzman ve başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarının MEBBİS'e yüklenme süresi ise 5 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Velilerimizin Dikkatine;

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için;

Okul Öncesi kayıtlarımız devam etmektedir.

Kayıt için 10.00 - 16.00 saatleri arasında okul idaremize müracaat edebilirsiniz.

ÖNEMLE DUYURULUR.

Sağlıklı günler dileriz.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Okul öncesinden üniversiteye kadar tüm kademelerde matematik beceri ve yeterliklerini artırmak; öğrencilerimizin eğlenerek, oynayarak öğrenmelerini sağlamak; tüm kademelerdeki öğretmenlerimizin matematik alanında mesleki gelişimlerini desteklemek hedefleriyle Matematik Seferberliği başlattı.

Seferberliğin en önemli parçalarından biri bu matematik eğitimi platformunu siz sevgili öğrencilerimiz ile buluşturmaktı.Bu maksatla matematik.eba.gov.tr/ sitesi kuruldu

Siteye ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ

Sevgili Öğrenciler...

Ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıflar için Hazırbulunuşluk Uygulaması Eğitim Bilişim Ağı Platformu  (EBA) üzerinden gerçekleştirilecektir.

Eksik veya yetersiz öğrenmelerin tespiti ve eğitim öğretimin daha etkin planlanabilmesi açısından katılımınız önemlidir.

Sınav saatleri için sınıf rehber öğretmenlerinizin duyurularını takip ediniz.

Ağu

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN OKULUMUZDA OKUYACAK OLAN SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ;

KAYIT İŞ VE İŞLEMLERİMİZ 19 AĞUSTOS 2022 TARİHİNDEN SONRA OKULUMUZ WEB SİTESİNDE YAYINLANACAK LİSTELERDE BELİRTİLECEK OLAN GÜN VE SAATLERE GÖRE YAPILACAKTIR.