T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SARIYER - R.Güney Kıldıran Ortaokulu

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Aidatları Hakkında

R.Güney Kıldıran Ortaokulu Anasınıfı aidat bilgileri:

Banka adı: Halk Bankası Sarıyer Şubesi

IBAN: TR48 0001 2009 8630 0005 0000 31

Hesap Numarası: 0500 0031

Gönderilecek Ünvan: R.Güney Kıldıran Ortaokulu Müdürlüğü

Aylık aidat tutarı: 300.00TL

 

Okul Öncesi Eğitim Aidat Hususunda Sıkça Sorulan Sorular-Cevapları 

 

      1.  Okul öncesi eğitimde aidat almak yasal mıdır?

(Okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliği MADDE 67)

Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir. Ancak çocukların temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için ücret alınır. Alınacak bu ücret, ücret tespit komisyonunca nisan ayında bakanlıkça tespit edilir ve aidat zorunludur. 

 

2.   Aidatlar nasıl toplanır?

(Okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliği MADDE 68)

Okul yönetimi, velilerden alınan aylık ücret için  kamu bankalarından birinde hesap açar. Veliler, kendileri ile yapılan sözleşmeye göre EK-2, çocuklarının aylık ücretini her ay başını takip eden ilk 5 iş günü içinde banka hesabına yatırarak dekontunu okul yönetimine teslim eder. Banka olmayan yerleşim birimlerinde aylık aidat, okul yönetimince velilerden belge karşılığında alınır. Okul yönetimince yirmi iş günü içinde bankadaki hesaba yatırılır. Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır.

 

4.   3.  Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur?

(Okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliği MADDE 18)

(2) Okul öncesi eğitim kurumlarında; a) Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar ile özel yetenekli çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Biriminin kararı ile günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır. b) Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir. c) Aylık aidatını zamanında ödemeyen, geçmiş aylardan borcu kalan ve devamsızlık nedeniyle okulla ilişiği kesildiği hâlde okula devam ettirilen çocukların ücreti, veli ile yapılan sözleşme hükümleri çerçevesinde tahsil edilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.11.2023 - Güncelleme: 02.11.2023 13:39 - Görüntülenme: 46
Kaynak: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
  Beğen | 0  kişi beğendi